Descriere
Se livreaza la balot/ghiveci cu pamant avand posibilitatea plantarii in orice perioada a anului,se poate ingriji/fertiliza (cca 50 grame complex N/P/K 15/15/15) in ghiveciul primit pana la plantarea definitiva .
Recomandam plantarea in momentul in care planta iese din vegetatie plantarea se face prin realizarii unei gropi soateti planta cu tot cu pamantul din ghiveci si o plasati in groapa realizata daca este necesar completati cu pamanatul scos ,tasati bine si udati.
Pomul are inaltime de max 140 cm si poate avea lastari,frunzulite,flori in functie de perioada in care il comandati ..
Origine Romania
Soiul de cireș ŞTEFAN, omologat în 2006, a fost introdus în România în cursul aceluiaşi an, în zonele favorabile culturii cireşului din Moldova şi din alte zone ale României.
Caracteristicile fructelor la soiul de cireș ȘTEFAN
- Mărimea: mare (7,7-8,1 g)
- Forma: cordiform aplatizat, cu punctul pistilar alungit.
- Pieliţa: roşie brună, cu mărimea bracteelor epidermei mici şi cu un număr mic de lenticele.
- Pedunculul: lungime şi grosime mijlocie, cu suber prezent între peduncul şi fruct, iar la detaşarea de fruct nu pierde suc.
- Pulpa: de culoare roşie spre roşie închisă, pietroasă, suculentă, potrivit de dulce, cu aciditate mică şi suc de culoare roşie închisă.
- Sâmburele: mijlociu spre mare, 7% din greutatea fructului, de formă eliptică, neaderent la pulpă.
- Maturarea fructelor: în decada a II-a a lunii iunie, în aceeaşi perioadă cu soiurile Van, Maria, Stella şi Golia.
Caracteristicile pomilor la soiul de cireș ȘTEFAN
- Vigoarea: medie, de tip normal, cu port semierect, cu ramificare mijlocie, cu un număr mic de lenticele pe ramura de un an cu frunziş bogat şi sănătos.
- Rezistenţa la boli: rezistenţă bună la Monilia fructigena şi medie la antracnoză. Manifestă o rezistenţă bună la ger, secetă şi crăparea fructelor.
- Înflorirea: mijlocie, având ca polenizatori soiurile Stella, Van, Boambe de Cotnari şi Maria.
Producția și utilizarea soiului de cireș ȘTEFAN
- Caractere agronomice: este un soi precoce (intră pe rod din anul IV – V de la plantare), rodeşte abundent şi constant. Fructele se maturează uniform şi se recoltează uşor.
- Utilizarea: Calitatea deosebită a fructelor recomandă acest soi pentru consum în stare proaspătă, pentru piaţa internă şi la export, dar şi pentru industrializare sub diferite forme de prelucrare.