In aceasta perioada avem disponibil cires si prun la ghiveci,cautati in oferta soiurile favorite.Livram comenzi caise din Livada Linistita!!!! Zile frumoasa va dorim !!!!!

Prun Black Amber (japonez)

25,00 RON
Precomanda

Durata de livrare: Se livreaza in perioada iesirii din vegetatie

Limita stoc
Precomanda
Cod Produs: C19 Ai nevoie de ajutor? +40725687302
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Origine China.
Prunul chino-japonez (Prunus salicina) a fost introdus si naturalizat in Japonia in urma cu 4.000 ani. Din Japonia prunul japonez s-a raspandit in intreaga lume.
Utilizare
Pomicola, ornamentala
Conditii de crestere:
Prunul japonez prefera solurile cu un pH de 5.5-6.5 dar suporta un pH inintervalul 5-7.5.
Planta prefera solurile cu un continut ridicat de materieorganica, reavene, afanate si bine drenate. Prunul japonez vegeteaza binepe soluri mijlocii si usoare: lutoase, luto-nisipoase, aluviale, nispoase darsuporta si solurile argiloase, argilo-lutoase.;
In momentele critice (cresterea fructelor, perioadele secetoase, etc.) seimpune obligatoriu irigarea prin picurare
Prunul japonez prefera temperaturi in intervalul 18-35ºC. Temperaturaminima absoluta in vegetatie este de 6ºC iar cea maxima absoluta de38ºC. Cresterile tinere pot fi afectate de inghet la tempeaturi < 0 ºC. In perioada infloritului prunul japonez este ceva mai rezistent la frig comparativ cu prunul (Prunus domestica).
Lumina – prunul japonez prefera locurile luminoase (insorite).
Plantarea la prunul japonez se face in perioada de repaus vegetativ
(toamna-primavara) daca solul nu este inghetat si in aer avem temperaturi peste 5°C.
Proprietati pomicole:
Prunul japonez (Prunus salicina) va intra pe rod la 3-4 ani de la plantare.
Fructele (prunele) suntde tip drupa globulos-ovoida, cordata cu diametrul
de 3-7 cm, de culoare: rosiatica, galbena, purpurie acoperite de pruina
albastra-violacee, cu sambure ovat de 1.3 cm lungime aderent la pulpa
(Vezi fig.). Pulpa este zemoasa de diferite culori: rosie, alb-galbuie,
Recoltarea prunelor japoneze se face in iulie – august cand fructele s-au
colorat specific varietatii, au dimensiunea specifica, pulpa devine moale,
aciditatea scade. Prunele japoneze nu isi mai continua maturarea dupa
recoltare (neclimacterice). Prunele japoneze au o buna rezistenta la
pastrare comparativ cu prunele (Prunus domestica).Prunele japoneze se consuma in stare proaspata sau in preparate ca:
gem, dulceata, compot, bauturi racoritoare, etc.Prunule contin la 100 g: Antioxidanti: 9,059 μ mol – ORAC – Oxygen
Radical Absorption Capacity Value; valoare energetica: 192 kJ (46 kcal);
carbohidrati 11,42 g (zaharuri 9.92 g, etc.); proteine 0, 7 g; vitamina C 9,5
mg;

Portaltoi folosit: Mirobolan
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni-Vineri 9-16 Sambata 9-14

+40725687302 contact@ciresiamari.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!