Durata de livrare: Se livreaza in perioada iesirii din vegetatie
Origine Ungaria.
Cais Cea mai buna de Ungaria este un soi foarte vechi, viguros, autofertil, provenit din samanta. Este un soi cu fertilitate mare adica diferentiaza un numar foarte mare de muguri de rod, atat pe ramurile lungi, cat si pe cele scurte si anticipate.
Sistemul radicular este foarte bine dezvoltat, orientate majoritatea relativ paralel cu suprafata solului si cateva din ele patruzand pe vertical, la adancimi mari. Este foarte rezistent la ger, la inghetul in devenire, la boli si daunatori. Nu necesita efectuarea unui numar mare de tratamente fitosanitare.
Incepe sa fructifice incepand cu anul 3-4 de la plantare, intra timpuriu pe rod si produce abundent.
Fructul de Cais Cea mai buna de Ungaria are o greutate medie de 45-68 gr. forma globuloasa. Pielita este destul de groasa, cu urme de perisori de culoare portocalie, iar pe partea insorita de culoare rosie. Pulpa este de culoare portocalie, neaderenta la sambure, consistenta, destul de suculenta, dulce si armonios acidulata,cu gust excelent si aroma puternica de caisa. Samburele este ovoid, de marime medie, dulce.
Perioada de maturare a caisului Cea mai buna de Ungaria o reprezinta prima parte a lunii Iulie si dureaza intre 10-15 zile.
Portaltoi folosit: Mirobolan