Origine Romania
Este primul soi autofertil de cireş creat în România. Pomul este de vigoare mijlocie, cu o coroană largă, ramificată, bine garnisită cu ramuri mixte şi buchete de mai. Este un soi rezistent la ger şi secetă, însuşire superioară soiurilor Van şi Stella. Fiind un soi autocompatibil nu necesită polenizare încrucişată obligatorie, fiind în schimb un bun polenizator pentru alte soiuri cu aceeaşi epocă de înflorit. Intră pe rod în anul V de la plantare, fiind un soi precoce şi foarte productiv.
Fructul este mare (7,6 g), cordiform aplatizat, cu pieliţa lucioasă de culoare roşie închisă, subţire şi rezistentă, cu pulpă fermă, roşie, cu suculenţă medie, cu gust dulce acidulat. Pedunculul este scurt (3 cm), iar sâmburele este mijlociu (6% din greutatea totală a fructului). Soiul este de sensibilitate medie la fenomenul de crăpare a fructelor dar superior soiurilor Stella şi Van. Fructele la maturitatea deplină se recoltează uşor, la smulgere pedunculul se desprinde de fruct fără supurare.
Este un soi destinat consumului în stare proaspătă, dar şi industrializării sub formă de gem şi compot. Epoca de maturare: este de sezon mediu (a doua decadă a lunii iunie) simultană cu a soiurilor Van, Stella şi Bing. Capacitatea de producţie: 15-17 t/ha
Zonarea: Nord-Estul Moldovei şi alte zone favorabile de cultură a cireşului în România.