Durata de livrare: Se livreaza in perioada iesirii din vegetatie
Par Napoca este un soi romanesc ce se preteaza pentru plantatii superintensive. Este un soi obtinut de cercetatorii de la Cluj-Napoca, cu o productivitate ridicata (25-30 tone/ha). Intra repede pe rod si este foarte rezistent la ger. Este de vigoare mijlocie, produce atat pe ramuri scurte cat si lungi, este partial autofertil si un foarte bun polenizator.
Formeaza o coroana larg piramidala, rara, aerisita, infloreste tarziu, astfel este ferit de ingheturile de primavara. Frunzele sunt verzi-galbui, mici sau mijlocii, acuminate si involute.
Fructele sunt mijlocii, 120-170 g, piriforme, cu pielita galbena pe partea umbrita si cu o rumeneala rosiatica pe cea insorita, neteda, lucioasa. Pulpa este alb-galbuie, fondanta, suculenta, dulce, placut acidulata, fin aromata, este buna pentru masa, compoturi si gemuri. Fructele pot fi pastrate 2-3 saptamani, ceea ce pentru un par de vara constituie o calitate deosebita. Fructele se preteaza bine la transport si manipulare.
Perioada de recoltare 20-30 August.